De Bästa Bevattningssystemen för Växthus: Bäst i Test Guide

Hej! Välkommen till vår guide för bevattnings system för växthus, där vi har sammanställt den bästa informationen för att hitta bäst i test bevattningssystem för ditt växthus. Oavsett om du är nybörjare eller veteran inom växthusodling, kommer vår guide hjälpa dig att hitta rätt system som uppfyller dina behov.

Vi har ett antal varianter på våra andra sidor om bevattning där givetvis flera även passar att ha i ett växthus, här hittar du några:

Bäst i test bevattning för växthus

Bäst i test
Bevattning Vitavia Hydromat Termo

Bevattning Vitavia Hydromat Termo

 • 1 st hydromat
 • 1 st termoventil
 • 10 meter Ø8 mm vattenslang
 • 30 meter Ø2 mm droppslang
 • Kopplingar för 50 droppställen.
 • 5 st Y-kopplingar
 • Twist in bult för att hänga upp i växthuset

Vitavia Hydromat Termo är ett intelligent, energisnålt och praktiskt bevattningssystem som erbjuder precis den rätta mängden vatten och näring till dina växter. Det är designat för att göra ditt växthus mer effektivt och för att spara tid för dig som trädgårdsmästare.

Användare har i stort sett positiva omdömen om Vitavia Hydromat Termo. Många påpekar att systemet är en tidsbesparare och prisar dess automatiska gödningsfunktion. Detta bekräftar våra egna observationer om systemets bekvämlighet och effektivitet. Några användare har dock rapporterat att de haft svårigheter med installationen.

Bra paket till ett bra pris gör detta till vår testvinnare.

Ca pris: 1511 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Automatiserad Bevattning: Vitavia Hydromat Termo tar bort behovet av manuell bevattning, vilket ger dig mer tid att fokusera på andra aspekter av din trädgård.
 • Energisnålt: Systemet kräver ingen el, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.
  Justerbar vattenmängd: Termostatventilen justerar automatiskt mängden vatten som tillförs till växthuset, beroende på temperaturen, vilket säkerställer optimal bevattning för alla växter.
 • Inbyggd gödning: Systemet innehåller en automatisk gödningsfunktion som ger korrekt dosering för växterna.
 • Komplett system: Paketet innehåller allt som behövs för att sätta upp systemet och skapa upp till 50 droppställen.
Nackdelar
 • Kräver kontinuerligt vattentryck: För att fungera korrekt behöver Vitavia Hydromat Termo kontinuerligt vattentryck. Detta kan vara en begränsning för vissa användare beroende på deras vattenkälla.
 • Installationsprocess: Installationen kan vara något komplicerad för användare som inte har tidigare erfarenhet av liknande system.
Automatisk Bevattning för Växthus Juliana

Automatisk Bevattning för Växthus Juliana

 • Typ : Droppbevattning
 • Upp till 16 krukor eller lådor
 • Kopplas till kran

Juliana är ett automatiskt bevattning och gödningsanläggning som är utformat för att ge dina växter rätt mängd vatten och näring, även när du inte är hemma. Den kan leverera mellan 10 till 150 liter vatten per dag och ger en flexibel lösning för alla typer av växthusodling.

Ca pris: 1523 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Automatisering: Juliana gör bevattningen och gödningen automatisk, vilket minskar behovet av manuell intervention och sparar tid.
 • Anpassningsbar: Tack vare justerbara droppstopp kan mängden vatten som tillförs varje växt anpassas individuellt, vilket ger en skräddarsydd lösning för varje växt.
 • Dual-Functionality: Utöver bevattning tillhandahåller systemet även automatisk gödning, vilket säkerställer att dina växter får alla näringsämnen de behöver för att frodas.
 • Stor kapacitet: Med en kapacitet på 10-150 liter vatten per dag, kan systemet hantera både mindre och större växthus.
Nackdelar
 • Instruktioner på Danska: Enligt vissa användare är instruktionerna för montering på danska, vilket kan göra installationen svår för de som inte behärskar språket. En mer detaljerad och multilingvistisk instruktionsmanual skulle vara välkommen.
Stort system som kan byggas på
Alfov växthus bevattningssystem

Alfov växthus bevattningssystem

50 meter slang
30 stående sprinklers
15'15 sprutmunstycken (kan droppa också)

ALFOV Greenhouse Brass Drip Irrigation Watering Kit System är ett högkvalitativt bevattningssystem designat för att möta behoven hos både små och stora växthusodlingar. Med sin precisionsdroppfunktion och justerbara dyssor erbjuder systemet skräddarsydd bevattning för upp till 70 växter.

Vi uppskattar att många av kopplingarna är i mässing vilket vi har klart bättre erfarenhet av än plastdetaljer som kan vara undermåliga och ha en större tendens att läcka.

Ca pris: 3473 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Vattenbesparing: Detta system kan spara upp till 65% vatten jämfört med manuell bevattning, vilket gör det både ekonomiskt och miljömässigt hållbart.
 • Justerbar Bevattning: Varje dysa kan justeras individuellt, vilket gör att varje växt kan få sin specifika mängd vatten enligt dess behov.
 • Enkel Installation: Inget behov av att gräva eller utföra VVS-arbete. Systemet är designat för att förenkla införandet och borttagandet av små spikar och droppare.
 • Tåligt och Mångsidigt: Tillverkad av UV-resistenta material, kan detta system läggas ut året runt, oavsett väderförhållanden. Det är även lämpligt för en mängd olika användningsområden, från lantbruk till trädgårdar, uteplatser, växthus och gräsmattor.
Nackdelar
 • Kostar lite mer än en del andra men har å andra sidan högre kvalitet i detaljer
Dusch och spraybevattning
BBGS Trädgård Bevattningssystem

BBGS Garden Irrigation System är ett prisvärt och effektivt bevattningssystem, perfekt för hemträdgårdar, gräsmattor, uteplatser och växthus. Med dess 360-graders roterande munstycke och slitstarka material, erbjuder denna produkt användarvänlighet och robusthet för att möta en rad olika bevattningsbehov.

Ca pris: 3751 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • 360-gradig roterande munstycke: Med en unik roterande mekanism ger detta bevattningssystem en fin, jämn vattendistribution över dina växter.
 • Slitstarkt material: Tillverkad av högkvalitativt, UV-beständigt material, detta system är både slitstarkt och tåligt, perfekt för varierande väderförhållanden.
 • Spara vatten och tid: BBGS-systemet kan spara upp till 70% vatten jämfört med manuell bevattning och kan effektivt vattna upp till 20 växter samtidigt.
 • Enkel installation: Ingen grävning eller VVS-teknik krävs för installationen. Röret kan klippas till önskad längd och sedan kopplas till medföljande tillbehör.
Nackdelar
 • Få tillgängliga recensioner: På grund av få tillgängliga användarrecensioner, är det svårt att helt bedöma detta systems prestanda i verkliga situationer.

bevattning i växthus

Vår köpguide

Vem använder bevattningssystem för växthus?

Från den hängivna hemträdgårdsmästaren till den professionella växtodlaren, använder alla som har ett växthus vanligen ett bevattningssystem. Dessa system är utmärkta för att effektivisera bevattningen och säkerställa att dina växter får den mängd vatten de behöver. Med tanke på Sveriges skiftande klimat, kan det vara särskilt värdefullt att ha ett bevattningssystem som kan anpassa sig efter aktuella förhållanden.

Typer av bevattningssystem

Det finns flera typer av bevattningssystem som varierar beroende på deras konstruktion och funktion. Här är de mest populära:

Droppbevattning: Detta system är utmärkt för växthus eftersom det levererar vatten direkt till rotsystemet. Det minskar vattenspill och hindrar överbevattning. Många droppbevattningssystem är solcellsdrivna vilket innebär att du sparar på elkostnader och slipper vara sladdbunden.

Sprinklersystem: Sprinklersystem är bra för stora växthus. De simulerar regn och ger jämn bevattning över stora områden. De kan dock leda till överbevattning och kräver god ventilation för att förhindra överdriven fuktighet.

Automatiska bevattningssystem: Dessa system använder en timer för att automatiskt vattna växter vid förinställda tider. De är perfekta för dem som inte kan vara där för att personligen vattna växterna.

Populära märken

Det finns många betrodda märken på marknaden som erbjuder högkvalitativa bevattningssystem för växthus. Här är några:

Gardena: Ett pålitligt varumärke som är känt för sina innovativa och hållbara lösningar. Deras bevattningssystem har användarvänliga funktioner och är lätta att installera.

Claber: Claber tillverkar effektiva bevattningssystem som är energieffektiva och vattensnåla.

Hozelock: De erbjuder robusta och tillförlitliga bevattningssystem som är enkla att använda och installera. De har även bra kundservice.

Det är viktigt att välja ett system som passar dina specifika behov. Kostnad, effektivitet och systemets livslängd bör tas i beaktande.

automatisk duschbevattning i växthus

Var kan man köpa bevattningssytem för växthus

är det kommer till inköpsställen för ditt växthus bevattningssystem, finns det ett flertal alternativ. Du kan hitta dessa system i butiker som Biltema, Jula och XXL, där du kan se produkterna i person och till och med få råd från kunnig personal. Online shopping ger dig emellertid fördelen av att jämföra priser, läsa kundrecensioner och få ditt bevattningssystem levererat direkt till din dörr.

För de som föredrar att handla online, är stora e-handelsplattformar som Amazon och eBay utmärkta val. De erbjuder en mängd olika märken och modeller att välja mellan. Men glöm inte att kontrollera frakt- och leveransvillkor innan du gör ditt köp.

Tips för att välja och köpa ett bevattningssystem

 1. Bedöm dina behov: Storleken på ditt växthus och typen av växter du odlar kommer att påverka vilken typ av bevattningssystem som bäst uppfyller dina behov.
 2. Energikälla: Många moderna system är solcellsdrivna, vilket kan vara ett bra alternativ om du vill spara på energikostnader.
 3. Installation: Några bevattningssystem är enklare att installera än andra. Om du inte är särskilt händig, kan det vara värt att leta efter ett system med enkel installation.
 4. Budget: Bevattningssystem varierar i pris, så det är viktigt att hitta en balans mellan kvalitet och kostnad.
 5. Underhåll: Se till att systemet du väljer är enkelt att underhålla. Du vill inte spendera mer tid på att underhålla systemet än att ta hand om dina växter!

FAQ

1. Vilket bevattningssystem är bäst för små växthus? Droppbevattningssystem är ofta bäst för mindre växthus eftersom de ger exakt och effektiv bevattning utan att slösa på vatten.

2. Är solcellsdrivna bevattningssystem effektiva? Ja, solcellsdrivna system är mycket effektiva och miljövänliga. De kräver dock tillräckligt med sol för att fungera effektivt.

3. Hur ofta ska jag vattna mitt växthus med ett bevattningssystem? Detta beror på vilken typ av växter du odlar och klimatförhållandena. En generell tumregel är att vattna mindre ofta men mer djupt för att uppmuntra djupa rotsystem.

4. Är bevattningssystem svåra att installera? Detta varierar beroende på systemet. Många moderna system är utformade för att vara användarvänliga och kräver minimal installation.

5. Vilka är fördelarna med ett automatiskt bevattningssystem? Ett automatiskt bevattningssystem sparar tid och arbete, säkerställer konsistent bevattning och kan leda till bättre växttillväxt. Det kan också hjälpa till att bevara vatten, eftersom det endast ger så mycket vatten som dina växter behöver.

Hur vi har tagit fram vår bäst i test lista

För att komma fram till vår bäst i test lista över växthusbevattningssystem, har vi utvärderat ett antal faktorer. Dessa inkluderar effektivitet, pris, användarvänlighet, energikälla, installation, och underhåll. Vi har också tagit hänsyn till kundrecensioner och feedback för att få en ärlig bedömning av varje system.

Varje bevattningssystem har betygsatts på en skala från 1 till 10, med 10 som bäst. Dessa betyg har sedan sammanställts för att bestämma den totala rankingen.

Summering

Att hitta det bästa bevattningssystemet för ditt växthus kan göra en stor skillnad för din odling. Oavsett om du är en hobbyodlare eller en professionell trädgårdsmästare, finns det ett bevattningssystem som passar dina behov. Kom ihåg att bedöma dina behov noggrant och ta hänsyn till faktorer som installation, underhåll, och energikälla när du gör ditt val.

Källhänvisningar

 1. University of Massachusetts Amherst – Greenhouse Best Management Practices (BMP) Guide
 2. NC State Extension – Efficient Use of Water in the Garden and Landscape
 3. University of California – Greenhouse and nursery water management
 4. Scientific Research – An Overview of Greenhouse Irrigation Systems

Förhoppningsvis ger den här guiden dig all den information du behöver för att göra ett informerat val när du köper ett bevattningssystem för ditt växthus. Lycka till med din odling!