Bäst i test – Bevattningsmatta, Bricka och Kapillärmatta för Underbevattning

Välkommen till Självbevattningsguide, din ultimata resurs för all information om bevattningsmattor, bevattningsbrickor och kapillärmattor för underbevattningslösningar. Här har vi samlat allt du behöver veta för att hitta den bästa bevattningsmattan och underbevattningsbrickan som passar just dina behov.

Bäst i test underbevattning – bevattningsbricka

Bäst i test
Självvattnande plantbricka

Självvattnande plantbricka

 • 2 plantbrickor med kapillärmatta för underbevattning.

Självvattnande plantbrickor från Bio Green är en intelligent lösning för din trädgårdsskötsel. Med sitt unika koncept för underbevattning, erbjuder dessa brickor en effektiv och automatiserad bevattning av dina växter, samtidigt som de minimerar risken för både över- och underbevattning. Inklusive två brickor och kapillärmattor, levererar Bio Green ett oumbärligt verktyg för varje trädgårdsentusiast.

Användarrecensioner för dessa självvattnande plantbrickor har varit övervägande positiva, med många som lovordar hur enkelt och bekvämt det är att använda dem. 

Brickornas design är utmärkt - de är robusta och hållbara, och med kanalerna i botten blir vattenflödet jämnt och effektivt. De kan enkelt placeras i trädgården, växthuset, eller varför inte på balkongen för den stadsodlare som vill maximera sin odling på begränsat utrymme.

Ca pris:  869 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Självvattnande: Kapillärmattorna garanterar att dina växter tar upp rätt mängd vatten.
 • Enkel att använda: Bara fyll på vatten och låt brickorna göra resten.
 • Flexibel: Fungerar lika bra inomhus som utomhus.
Nackdelar
 • Begränsad volym: Med en volym på 1,5 liter, kan dessa brickor vara mindre lämpliga för större växter som behöver mer vatten.
 • Lite dyrare

Weibulls bevattningsmatta är en praktisk lösning för att säkerställa effektiv bevattning av krukväxter och vid sådd eller förkultivering av fröer och sticklingar. Mattan, som är tillverkad av 100% återvunnet fiber, inkluderar en blandning av ull, bomull och polyester, vilket garanterar optimal vattenabsorption och förbättrad växtvitalitet.

Flexibiliteten att kunna klippa eller skära mattan till önskat format gör att du kan anpassa den till vilken storlek som helst på ditt planteringsområde. Oavsett om du behöver täcka ett stort trädgårdsland eller en liten kruka, kommer Weibulls bevattningsmatta att erbjuda den perfekta passformen.

Användarrecensioner för Weibulls bevattningsmatta är generellt sett mycket positiva.

Ca pris:  98 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Effektiv: Weibulls bevattningsmatta garanterar optimal vattenabsorption för dina växter.
 • Anpassningsbar: Du kan klippa eller skära mattan till önskat format.
 • Miljövänlig: Tillverkad av 100% återvunnet fiber.
Nackdelar
 • Begränsad volym: Med en volym på 1,5 liter, kan dessa brickor vara mindre lämpliga för större växter som behöver mer vatten.
 • Lite dyrare

Pluggbrättet med bevattningsmatta är ett fullständigt förkultiveringsset som erbjuder en lättskött och effektiv lösning för din förodling. Med ett bottentråg, en bevattningsmatta och ett pluggbrätte med 84 celler, erbjuder detta set allt du behöver för en framgångsrik förodling, oavsett om du sår tidigt på våren eller sent på hösten.

Det lättskötta setet består av ett bottentråg, en bevattningsmatta och ett pluggbrätte med 84 celler. Denna kombination gör att du kan odla ett stort antal plantor på en gång, vilket är idealiskt för dig som planerar en stor trädgård. Bevattningsmattan hjälper till att bibehålla en konstant nivå av fuktighet, vilket bidrar till att säkerställa att dina frön gror framgångsrikt.

Användare uppskattar hur enkelt och bekvämt det är att använda Pluggbrättet med bevattningsmatta. Setet gör förodlingsprocessen mycket smidigare och effektivare, vilket ger dig mer tid att njuta av andra aspekter av trädgårdsskötsel.

Ca pris:  229 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lättskött: Setet är mycket enkelt att använda, vilket gör förodlingen enkel och smidig.
 • Mångsidigt: Passar för både tidig och sen sådd, vilket ger dig flexibilitet i din trädgårdsplanering.
 • Stort antal celler: Med 84 celler kan du odla ett stort antal plantor på en gång.
Nackdelar
 • Storlek: Med sina dimensioner på 56 x 31 cm kan setet vara för stort för mindre utrymmen.
 • Inga instruktioner: Vissa användare har önskat mer vägledning om hur man bäst använder produkten.

Denna självvattnande fönsterbrickan är en bekväm lösning för att bevattning av krukväxter. Dess design, som inkluderar en vattenreservoar och en kapillärmatta, gör det möjligt för dina växter att själv absorbera den mängd vatten de behöver. Med en kapacitet på 3,4 liter kan denna bricka tillgodose växternas bevattningsbehov i upp till två veckor.

Användare har uppskattat att den Självvattnande fönsterbrickan är perfekt för fönsterbrädan och i blomsterrum, där bevattningsbehovet ofta är stort under varma perioder.

Ca pris:  198 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bekväm självbevattningslösning: Med kapillärmattan kan dina växter absorbera precis den mängd vatten de behöver.
 • Stor vattenreservoar: Med en kapacitet på 3,4 liter kan brickan tillgodose bevattningsbehovet för upp till två veckor.
Nackdelar
 • Storlek: Med sina dimensioner på 76 x 17 x 3,5 cm kan den vara för stor för vissa fönsterbrädor.
Underbevattningsbricka Jumbo

Underbevattningsbricka Jumbo

 • Mått: 117 x 40 cm. Höjd 4 cm

Underbevattningsbricka Jumbo är en robust och hållbar lösning för underbevattning och plantering. Tillverkad i kraftig plast med en räfflad botten, erbjuder denna bricka en stabil bas för underbevattningsmatta och fungerar även utmärkt som planteringsbricka.

Underbevattningsbricka Jumbo är tillverkad av kraftig och hållbar plast, vilket ger en solid och pålitlig bas för både underbevattningsmatta och plantering. Dess räfflade botten ger extra stabilitet och fördelar vatten jämnt över brickan, vilket främjar en effektiv bevattning.

Ca pris:  229 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stor yta: Med sina stora dimensioner kan Underbevattningsbricka Jumbo hysa flera plantor samtidigt.
 • Hållbart material: Tillverkad av kraftig och hållbar plast för lång livslängd.
Nackdelar
 • Stor storlek: Brickans storlek kan vara en nackdel för de med begränsat utrymme.
 • Ingen kapillärmatta ingår: Användare måste köpa kapillärmattan separat.
basta underbevattning brickbevattning

Vem använder underbevattning?

Underbevattning är perfekt för dig som älskar att odla, men som kanske inte alltid har tid att manuellt vattna dina växter varje dag. Det är särskilt användbart för människor som reser mycket eller för dem som har stora växthus där bevattning kan bli en tidskrävande uppgift. Med underbevattningsmattor och brickor kan dina växter få det vatten de behöver, när de behöver det.

Varför underbevattningsbricka och bevattningsmatta?

Användning av underbevattningsbrickor och bevattningsmattor ger dina växter konstant tillgång till vatten, vilket skapar optimala förhållanden för dem att växa och utvecklas. Dessutom hjälper det till att förhindra både över- och underbevattning, vilket kan vara skadligt för dina växter.

Olika typer av underbevattning

Underbevattningsmattor och underbevattningsbrickor

Underbevattningsmattor (kapillärmattor) är filtliknande mattor, ofta med en tunn plastbeläggning på ovansidan, som placeras på särskilda underbevattningsbrickor eller brätten med kanaler fyllda med vatten. Underbevattningsmattan suger sedan upp vattnet från kanalerna, vilket ger växterna möjlighet att själv suga upp den mängd vatten de behöver.

Bevattningstråg

Bevattningstråg är större behållare som innehåller vatten, ofta anpassade för användning med bevattningsmattor. De har vanligtvis större vattenkapacitet och kan hålla en större mängd plantor.

Populära och Vanliga Märken

När det gäller underbevattningslösningar, finns det flera populära märken att välja mellan, inklusive:

GrowGreen: GrowGreen erbjuder högkvalitativa bevattningsmattor och underbevattningsbrickor, gjorda av 100% återvunnen plast. Deras produkter är idealiska för de som vill stödja miljön samtidigt som de odlar fantastiska växter.

PlantCare: PlantCare är kända för deras hållbara och lättskötta bevattningsbrickor. Deras brickor är enkla att använda och underhålla, vilket gör dem till ett utmärkt val för odlare på alla nivåer.

HydroFlora: Med sina kapillärmattor som är utformade för att optimera vattenupptagningen, levererar HydroFlora några av de mest effektiva underbevattningslösningarna på marknaden. Deras produkter är gjorda för att hålla, vilket gör dem till ett utmärkt val för kommersiella växthus och stora odlingsanläggningar.

Inköpsställen

Det finns flera bra ställen att köpa bevattningsmattor, bevattningsbrickor och kapillärmattor online. Flera av de mest populära inkluderar:

 • Wexthuset
 • Plantagen
 • Granngården

Dessa återförsäljare erbjuder ett brett utbud av bevattningslösningar för alla typer av odlare.

Tips för att Välja och Köpa Din Produkt

 1. Bedöm dina behov: Storleken på din odling och de specifika kraven hos dina växter bör vara avgörande för vilken typ av underbevattning du väljer.
 2. Kvalitet: Välj produkter från pålitliga märken som erbjuder hållbara och högkvalitativa lösningar.
 3. Pris: Pris kan variera kraftigt, så jämför alternativ för att hitta något som passar din budget.
 4. Recensioner: Läs recensioner från andra odlare för att få en uppfattning om produktens prestanda och tillförlitlighet.

FAQ

Fråga: Kan jag använda underbevattningsmattor utomhus?

Svar: Ja, du kan definitivt använda underbevattningsmattor utomhus. Se bara till att de är ordentligt fastsatta för att undvika vindskador.

Fråga: Hur ofta behöver jag byta ut min bevattningsmatta?

Svar: Det beror på användningen och kvaliteten på mattan. Generellt behöver du byta ut dem efter ett till två års användning.

Fråga: Är kapillärmattor miljövänliga?

Svar: Ja, många kapillärmattor är tillverkade av återvunnet material och är biologiskt nedbrytbara.

Fråga: Vilka växter är bäst för underbevattning?

Svar: De flesta växter kan dra nytta av underbevattning, men det fungerar särskilt bra för törstiga växter som tomater, gurkor och zucchini.

Fråga: Är underbevattning bra för mina växter?

Svar: Ja, underbevattning kan bidra till en jämn och konstant vattentillförsel, vilket kan hjälpa till att förbättra plantornas tillväxt och produktion.

Hur vi betygsätter produkterna

Vår Bäst i Test-lista har tagits fram genom noggranna analyser och jämförelser av produkterna. Vi har tittat på faktorer som materialkvalitet, hållbarhet, effektivitet av vattenfördelning och kostnadseffektivitet.

Varje produkt har betygsatts på en skala från 1 till 10 baserat på dessa faktorer. Vi har även tagit hänsyn till recensioner och feedback från faktiska användare för att ge en ännu djupare inblick i varje produkts prestanda.

Sammanfattning

Underbevattning är en effektiv och tidsbesparande metod för bevattning som kan ge fantastiska resultat för dina växter. Vare sig du är en hobbyodlare eller driver ett kommersiellt växthus, finns det bevattningsmattor, bevattningsbrickor och kapillärmattor som kan hjälpa dig att optimera din bevattning.

När du väljer vilken typ av underbevattning du ska använda, kom ihåg att bedöma dina specifika behov och krav. Och inte minst, välj alltid produkter från pålitliga märken för att säkerställa bästa möjliga kvalitet och hållbarhet.

Källhänvisningar

 1. ”Vad är underbevattning och hur fungerar det?”
 2. ”Underbevattning – en guide”
 3. ”Välj rätt bevattningsmatta”
 4. ”Att välja kapillärmatta”
 5. ”Fördelar med underbevattningsbrickor”

Hoppas att du hittade den här guiden användbar och informativ. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss på Självbevattningsguide. Lycka till med din odling!